De Brede Advies Groep is een groep van deskundigen vanuit het voortgezet onderwijs die IB’ers en leerkrachten uit het basisonderwijs kunnen adviseren bij het schooladvies. De deskundigen zijn werkzaam binnen het VMBO (LWOO), Praktijkonderwijs en het Voortgezet speciaal onderwijs. De BAG wordt gecoördineerd vanuit het Samenwerkingsverband VO 2505.

 

 

Welke leerlingen bespreek je in de BAG?

Een PO-school kan een leerling ter bespreking inbrengen waarvan men twijfelt over het te geven schooladvies. Deze twijfel kan voortkomen uit tegenstrijdige criteria (IQ en leerachterstanden). Een leerling heeft bijvoorbeeld criteria die passen bij LWOO, maar er zijn toch twijfels of de leerling dit niveau aankan en of Praktijkonderwijs misschien niet passender is.
De PO-school kan ook een leerling ter bespreking inbrengen wanneer men twijfelt welke schoolsetting binnen het VO het beste past. Deze twijfel komt dan voort vanuit de ondersteuningsbehoefte van de leerling: welke V(S)O-school biedt de ondersteuning die het meest passend is?

Werkwijze

De BAG organiseert per schooljaar vier bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de betrokkenen vanuit het PO hun leerling (anoniem) bespreken en hun vraag voorleggen. De BAG zal meedenken in de casus en een zo passend mogelijk advies geven. De PO-school is verantwoordelijk voor verslaglegging hiervan en de verdere communicatie richting de ouders van de leerling. Het is belangrijk te weten dat het advies van de BAG niet bindend is, maar richting geeft. De PO-school is verantwoordelijk voor het te geven schooladvies.

Informatie aanleveren

Om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven is de PO-school verantwoordelijk voor het aanleveren van de volgende informatie bij de BAG:

- IQ
- Leerachterstanden per leergebied (DL, DLE en de relatieve leerachterstanden!)
- Ondersteuningsbehoeften
- Welke ondersteuning is ingezet met welk effect.
De PO-school kan dit geanonimiseerd doen of met toestemming van de ouders van de leerling met naam en overige leerling-gegevens.

Data bijeenkomsten in 2020-2021
Woensdag 25 november van 13.00 – 17.00,
Woensdag 2 december van 13.00 – 17.00
Woensdag 13 januari van 13.00 – 17.00
Woensdag 10 februari van 13.00 – 17.00.

Vragen?

Voor verdere vragen over de BAG kan er contact worden opgenomen met de orthopedagoog van het samenwerkingsverband: Hermi Visser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..